Presentació dels participants a la Jornada NOVA

Andrea Michaelsson.

Ha realitzat el projecte de Mural des de la perspectiva de gènere amb els i les alumnes de 2n.

L’Andrea és una artista urbana, amb una llarga tradició tant a l’escena barcelonina com internacional. Provinent del món de la fotografia, ha adaptat aquest backrgound a l’espai urbà. Reconeguda pels seus fins retrats, que interpreten personatges femenins rellevants vinculats amb reivindicacions socials i la defensa de les llibertats.

Entre les seves exposicions més recents destaquen mostres individuals a Londres (Traffic Gallery), París (Gallerie Itinerrance), Bilbao (SC Gallery) o Barcelona (N2).

Va ser guardonada amb el Premi Pinzell de Cuixart el 2017.

 

Roc Blackblock

Estudià disseny gràfic a l’Escola Elisava, Barcelona, i un mòdul de grau superior d’il·lustració a l’escola d’Art i disseny Serra i Abella de l’Hospitalet.

A finals dels ’90 començà la seva carrera centrant la seva feina en la il·lustració i el tatuatge. Com a il·lustrador realitzà projectes editorials, publicitaris, en el mon de la música i altres àmbits. En aquesta època començà a pintar graffiti sent aquest un punt d’inflexió en la seva trajectòria. Com a membre actiu de de diversos moviments socials, aviat converteix el graffiti en una eina de reivindicació, un mitjà d’expressió col·lectiva en l’espai public. A partir del moment que comença a treballar amb la tècnica de l’stencil l’art urbà passa a ocupar el lloc preferent i principal de la seva activitat. És en aquesta disciplina on concentra tot el seu bagatge gràfic i experiència. En l’stencil troba la fluides necessària per articular el seu propi estil, tant a nivell formal com conceptual. Resolta la inconscient recerca del llenguatge propi, comença a fer-ne us, a articular conceptes i construir discurs. El seu treball segueix estretament lligat als moviments socials i a noves formes d’entendre la ciutat i l’espai públic.

 

Miquel Garcia

El seu treball explora diferents línies de recerca: la noció d’espai i territori, l’anàlisi de les estructures econòmiques i de poder i les teories contemporànies sobre història i identitat col·lectiva.

Graduat en Belles arts i Màster en Recerca i producció artística per la Universitat de Barcelona. Vaig finalitzar els meus estudis en la Cooper Union de Nova York. Ha realitzat diverses residències artístiques entre les quals destaquen: Crecrea Castro (Xile) Escorxador (Madrid), La Casa das Caldeiras (San Paulo), Dare Dare (Mont-real), Chang DongArt Studio a Seül (beca Auschberg de la Unesco), en Axenéo7 a Quebec (becat pel Consell Nacional de Cultura), en MCOARTE, de Porto (becat per la Fundació Joan Miró de Mallorca) i en Experimentem amb l’Art i Hangar a Barcelona.

Ha exposat de manera col·lectiva al Centre Georges Pompidou de París i Màlaga, la Galeria Vermelho de Sao Paulo, La Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, Barcelona (premio edició 2013), en el Casino de Luxemburg, les Biennals de Mardin (Turquia), Turku (Finlàndia), Vic i ALBIAC (Almeria). El seu treball ha estat presentat de manera individual al Centre Cultural de Noain, la Galeria dels Angels (2014-2016), en la Cooper Union (Nova York) i el Museu d’Art Modern de Tarragona (primer premi d’Escultura de la Biennal Josep Tapiro). Com a docent ha impartit tallers en Medellín, Manizales, (Colòmbia), Bolívia, Xile, San Paulo, Palestina, Barcelona, Bilbao i Buenos Aires.

Difusor.

Entitat que ha liderat el projecte. Estarà representada per Xavier Ballaz.

Amb una trajectòria de gairebé quinze anys a l’escena de l’art urbà barceloní, ha impulsat alguns dels projectes més rellevants que  ha viscut la ciutat en un moment clau per a les polítiques de creativitat urbana: iniciador dels murs legals des de 2008, organitzador del festival Open Walls que va permetre, entre altres coses, les primeres intervencions de gran format a Barcelona, i amb una llarga experiència en projectes educatius abordats des de l’art urbà.

 

 

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s