Segona Fase: Vermibus, gènere i contrapublicitat.

Comencem la segona fase del projecte Nova presentant a l’artista que acompanyarà les alumnes de 2n d’ESO des de principis d’abril fins a final de curs. Es tracta de Vermibus.

Afincat a Berlin des de 2007, i vinculat al món del graffiti i la fotografia des de molt abans, no és fins 2011 quan comença a desenvolupar la seva trajectòria artística sota el format pel que és mundialment conegut.

Per casualitat, com succeeix en molts descobriments genials, Vermibus comença a desenvolupar una tècnica molt particular de desfiguració de retrats publicitaris.

A la seva obra artísica conflueixen dues corrents de crítica social: la teoría de gènere i la contrapublicitat. Potser perquè l’element publicitari més emprat és la dona, Vermibus es basa en la modificació del retrat femení, idealitzat, per criticar la dona-objecte, desfigurant-la, buscant una estètica de l’horror.

Un horror que emana de la mateixa publicitat, perquè aquest és l’altre gran element que hem de tenir en compte per entendre la seva obra: Vermibus utilitza material publicitari, que modifica i retorna al seu suport original un cop modificat al seu estudi.

Per aquest motiu, creiem que els alumnes de 2n d’ESO de l’IETN aprendran amb ell a qüestionar-se els rols de gènere a la publicitat, però també la funció de la publicitat mateixa a la nostra societat.

Vermibus participarà també aquests dies a la See Conference de Weisbaden (Alemanya) com a ponent i tallerista, i també estarà representat com a artista a la Moniker Art Fair de New York.

http://vermibus.com/

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s