Vermibus: collage contrapublicitari

La segona sessió (doble) de Vermibus va donar per molt. Son uns dies convulsos des de la perspectiva de gènere i el respecte a les dones, cosa que va donar peu a un interessant debat seguit d’una bona feina pràctica per part dels alumnes.

A la primera part de la sessió es va seguir amb el debat sobre el gènere obert el primer dia. I aquesta aproximació es va fer a partir d’una piràmide explicativa de la cultura de la violació. Com es passa d’un aparentment innocent comentari fins a exercir la violència física amb finalitats sexuals contra les dones? Quins dels elements de la piràmide podem trobar a la nostra vida quotidiana? Actituds com el “cat calling”, les bromes masclistes són emprades i normalitzades al nostre dia a dia. Quins dels elements de la piràmide podem trobar a la publicitat? I a la música?

A través d’aquestes reflexions es va anar fent el paralel·lisme entre elements quotidians de caire sexista i la seva presència a la publicitat, que en reforça la seva presència.

A partir d’aqui, es va explicar com podem revertir aquest missatge, modificant els elements que conformen el missatge publicitari. Aqui en teniu els resultats. Parlen per si mateixos.

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s