Vermibus: collages de gran format.

La sessió d’avui, com fins ara, s’ha començat a escalfar motors a partir de diversos vídeos on es veuen exemples de discriminació per motius de gènere. La veritat és que es va notant la feina feta al llarg d’aquests mesos: les alumnes mostren interès, i fins i tot aquells més allunyats de segons quines sensibilitats en relació a la perspectiva de gènere, participen, pregunten i mica en mica es van imbuïnt de certa perspectiva més tolerant.

Una vegada s’ha aconseguit un ambient propici, que canalitzi la creativitat en el sentit que interessa a l’objectiu del projecte, ens posem de ple a la part pràctica. A la sessió d’avui, també doble, s’ha abordat el treball en un format més gran. Si a la darrera sessió es va treballar el contingut, però en un format en el que els alumnes es podien sentir més còmodes, perquè els era més familiar, avui ens hem apropat a un format més proper al que Vermibus treballa: posters de 170x100cm.

Treballant a partir de publicitat com la que podem trobar a qualsevol marquesina, hem revisitat l’exercici de la sessió anterior: modificar la publicitat, canviar el missatge, per apropiar-nos-el i subvertir-lo. Desmuntar el discurs publicitari de la dona-objecte i buscar un discurs propi d’empoderament i denúncia.

Aquest serà el pas previ a treballar directament amb els materials pels que Vermibus és original i conegut: dissolvents (no tòxics) que desfiguren les formes i creen textures altament expressives a partir de posters originals publicitaris (tot i que probablement a les primeres proves es torni al treball a partir de revistes, en un format més “treballable”).

Fins llavors, us deixem amb els testimonis gràfics de l’experiència d’avui.

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s