About

L’objectiu de NOVA és la cohesió social a través de l’art urbà amb joves de l’Institut Escola Trinitat Nova i altres joves del territori.

De la mà del Pla de Barris i Difusor, NOVA pretén analitzar i transformar l’entorn de l’IETN a través de l’art: muralisme, instal·lacions, contrapublicitat i autoconstrucció ompliran el dia a dia dels joves de 2n i 3r.  Acompanyats per quatre artistes consagrats, els alumnes i altres joves que s’hi vulguin apuntar, canviaran la seva visió del gènere i del territori.

El projecte pretén ser una eina de reflexió i intervenció al barri. A través de diverses tècniques d’anàlisi i intervenció, pretenem que els joves produeixin ells mateixos un element artístic que contribueixi a canviar la percepció que ells mateixos ténen del seu entorn i de la manera de relacionar’s-hi.

Per aconseguir-ho, recorrerem a quatre propostes artístiques diferenciades, que ens permetran aproximacions diferents als temes que hem posat sobre la taula. Disposar d’aquest ventall ens permet captar i treballar amb les diferents sensibilitats amb les que ens trobarem a l’aula: hi ha qui serà més afí a la pintura, qui preferirà encarregar-se de les entrevistes, de maquetar una publicació o qui senzillament aportarà ajudant a tallar les plantilles per fer el mural.

Les quatre propostes seran implementades pels 4 artistes convidats, sota la direcció de Difusor i en la línia de treball de metodologia oberta i de consens que ha portat l’entitat en aquest tipus de projectes.

 

ARTISTES

 

ANDREA MICHAELSSON

MIQUEL GARCIA

VERMIBUS

MAKEA

 

UN PROJECTE DE: