About

NOVA

L’objectiu del projecte és la realització d’un projecte de cohesió social a través de l’art urbà amb joves de l’Institut Escola Trinitat Nova i altres joves del territori.

De la mà del Pla de Barris, Difusor planteja el projecte NOVA, que pretén analitzar i transformar l’entorn de l’IETN a través de l’art: muralisme, instal·lacions, contrapublicitat i autoconstrucció ompliran el dia a dia dels joves de 2n i 3r.  Acompanyats per quatre artistes consagrats, els alumnes i altres joves que s’hi vulguin apuntar, canviaran la seva visió del gènere i del territori.

El projecte pretén ser una eina de reflexió i intervenció al barri. A través de diverses tècniques d’anàlisi i intervenció, pretenem que els joves produeixin ells mateixos un element artístic que contribueixi a canviar la percepció que ells mateixos ténen del seu entorn i de la manera de relacionar’s-hi.

Per aconseguir-ho, recorrerem a quatre propostes artístiques diferenciades, que ens permetran aproximacions diferents als temes que hem posat sobre la taula. Disposar d’aquest ventall ens permet captar i treballar amb les diferents sensibilitats amb les que ens trobarem a l’aula: hi ha qui serà més afí a la pintura, qui preferirà encarregar-se de les entrevistes, de maquetar una publicació o qui senzillament aportarà ajudant a tallar les plantilles per fer el mural.

Les quatre propostes seran implementades pels 4 artistes convidats, sota la direcció de Difusor i en la línia de treball de metodologia oberta i de consens que ha portat l’entitat en aquest tipus de projectes.

 


ANDREA MICHAELSSON

Artista urbana, amb una llarga tradició tant a l’escena barcelonina com internacional. Provinent del món de la fotografia, ha adaptat aquest backrgound a l’espai urbà. Reconeguda pels seus fins retrats, que interpreten personatges femenins rellevants vinculats amb reivindicacions socials i la defensa de les llibertats.

Entre les seves exposicions més recents destaquen mostres individuals a Londres (Traffic Gallery), París (Gallerie Itinerrance), Bilbao (SC Gallery) o Barcelona (N2).

Va ser guardonada amb el Premi Pinzell de Cuixart el 2017.

Andrea Michaelsson treballarà amb els alumnes de 2n d’ESO.

 


MIQUEL GARCIA

El seu treball explora diferents línies de recerca: la noció d’espai i territori, l’anàlisi de les estructures econòmiques i de poder i les teories contemporànies sobre història i identitat col·lectiva.

Graduat en Belles arts i Màster en Recerca i producció artística per la Universitat de Barcelona. Vaig finalitzar els meus estudis en la Cooper Union de Nova York. Ha realitzat diverses residències artístiques entre les quals destaquen: Crecrea Castro (Xile) Escorxador (Madrid), La Casa das Caldeiras (San Paulo), Dare Dare (Mont-real), Chang DongArt Studio a Seül (beca Auschberg de la Unesco), en Axenéo7 a Quebec (becat pel Consell Nacional de Cultura), en MCOARTE, de Porto (becat per la Fundació Joan Miró de Mallorca) i en Experimentem amb l’Art i Hangar a Barcelona.

Ha exposat de manera col·lectiva al Centre Georges Pompidou de París i Màlaga, la Galeria Vermelho de Sao Paulo, La Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya, Barcelona (premio edició 2013), en el Casino de Luxemburg, les Biennals de Mardin (Turquia), Turku (Finlàndia), Vic i ALBIAC (Almeria). El seu treball ha estat presentat de manera individual al Centre Cultural de Noain, la Galeria dels Angels (2014-2016), en la Cooper Union (Nova York) i el Museu d’Art Modern de Tarragona (primer premi d’Escultura de la Biennal Josep Tapiro). Com a docent ha impartit tallers en Medellín, Manizales, (Colòmbia), Bolívia, Xile, San Paulo, Palestina, Barcelona, Bilbao i Buenos Aires.

Miquel Garcia treballarà amb els alumnes de 3r d’ESO.


VERMIBUS

Després d’uns inicis vinculats al graffiti, ha desenvolupat la seva carrera al voltant del qüestionament de la publicitat, primer a Madrid i després a Berlín, des d’on es dóna a a conèixer.

La seva obra planteja una crítica frontal a la publicitat i, sobretot, en els rols de gènere que marca. Vermibus aborda aquesta crítica deconstrïnt els propis anuncis, aprofundint cada vegada més en noves maneres de modificar-los, fent-los malbé d’una manera preciosa.

Vermibus treballarà amb els alumnes de 2n d’ESO.


MAKEA

Makea és un col·lectiu de persones que han acabat cansades i aburrides d’espais, equipaments i objectes estandarditzats de ‘un sol ús’, produïts sobre la base de l’estètica, la plusvàlua i l’obsolescència més que sobre la funcionalitat, la sostenibilitat i les persones. Makea va decidir passar a l’acció, modificar els seus hàbits i participar en la construcció i reapropiació del seu entorn més proper, aprofitant els recursos, atorgant-los segones, terceres vides mitjançant la transformació o reutilització dels materials descartats o en situació d’abandonament i compartint amb altres els coneixements generats de manera col·lectiva a través de metodologies de disseny obert.

Han participat en multitud de projectes de reapropiació d’espais urbans, tant a Barcelona com a l’estranger.

Makea treballaràn amb els alumnes de 3r d’ESO.

 

NOVA ÉS UN PROJECTE DE


PdB_2018_Logotip+TN_00_V_POS_RGB_AAFF  gran  Llimes_Districtes_Dte 8